Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Fetih Ruhunun 560 yıldır devam ettiğini söyledi…
PAKDİL; “1453 ÖYLE BİR BAŞLANGIÇTIR Kİ, HER GEÇEN YIL YENİ UFUKLAR AÇMAKTADIR”
“FETHİN 600. YILINDA 2053 HEDEFLERİ KOYMAK, ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNU ŞAD ETMEKTİR”
Toplumların geleceğini belirleyen en önemli unsurun hedefler koymak ve o hedeflere ulaşma konusunda bıkmadan, usanmadan, pes etmeden çalışmayı gerektirdiğini ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili, “Fethin 560. Yılında Türkiye olarak 2053 hedefleri koyduk. Bu hedefler Türkiye’yi lider ülke yapacaktır” dedi.
İstanbul’un fethinin 560. Yılı sebebiyle yazılı açıklama yapan Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “İstanbul’un Fethi öyle bir fetihtir ki, her geçen yıl kendisini sürekli olarak yenilemektedir. Fethin üzerinden 560 yıl geçmesine rağmen, o günün heyecanını hâlâ insanlarımız yaşamaktadır. Öyle ki, Türkiye Fethin 600. Yıldönümüne yeni hedefler koymuş ve bu hedefler doğrultusunda çalışmaya başlamıştır. 2053 yılında Türkiye dünyanın en modern ülkeleri arasında yer alırken, Türkçe de en çok konuşulan diller arasında yer alacaktır. Bunu yapacak olanlar ise gençlerimizdir. Gençlerimiz de kendilerini Fatih Sultan Mehmet Hanı örnek alsınlar. Çünkü Fatih, İstanbul’u fethettiğinde daha 21 yaşındaydı” şeklinde konuştu.
Toplumun geleceği yakalayabilmesi için, tarihini iyi etüt etmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Nevzat Pakdil, “Fetih ruhu bambaşka bir ruhtur. Bu öyle bir ruhtur ki, Osmanlı düşerken İstanbul’u Çanakkale’de savunuyorsunuz. Bu öyle bir ruhtur ki, Türkiye lider ülke olurken tekrar bu fetih ruhu ortaya çıkıyor. Günümüzde fetih ruhunu hayata geçirmek için yeni vizyonlar belirlemek durumundayız” diye konuştu.
Günümüzde geleceği gören, geleceği kurgulayabilen yönetici yapısına ihtiyaç olduğunu belirten Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“STRATEJİK PLANLAR YAPMAK ZORUNDAYIZ”
“Vizyon sahibi yönetici için gelecek gözle görünürcesine gerçektir. Vizyon beyindeki göz, zihnimizdeki radardır. Kalkınmanın yol haritası çizilirken vizyon bir pusula görevini görür. Günümüzde gerekli duyulan vizyonlar, mümkün olduğunca pozitif olmalıdır. Çünkü geleceği kuracak ve kurtaracak bir vizyon, ancak pozitif bir yaklaşım ortamında serpilebilir. Coşku ve heyecan rüzgârları yelkenleri doldurmadıkça, güzel bir gelecek hep çok uzaklarda kalır. Vizyon için zengin bir hayal gücü gereklidir ama bu hayaller ancak bilimin ve analizin potasında eritildiğinde, su verilmiş çelik gibi somutlaşır.
21.yüzyılda kurumlar, küreselleşme, hızlı teknolojik gelişme, yeni oluşan pazarlar, insanların ihtiyaçlarının ve beklentilerinin değişmesi sonucunda ortaya çıkan değişim ve sürekli olarak artan rekabet ortamı karşısında, eskisinden daha stratejik düşünmekte ve stratejik planlama yapma, stratejik kararlar alma faaliyetlerine daha fazla önem vermek zorunda kalmaktadırlar. Stratejik planlama olmaksızın devletlerin ve kurumların sürdürülebilir rekabet üstünlüğü sağlaması söz konusu değildir.”
Her alanda çok hızlı bir değişimin yaşandığı günümüzde, devletlerin ayakta kalabilmesi ve gelişebilmesi için, değişimleri ve bunlardan dolayı meydana gelecek sonuçları önceden tahmin etmeleri, ortaya çıkacak fırsat ve tehditleri en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini kaydeden Nevzat Pakdil, “Bu yıl fethin 560. Yılını kutluyoruz. Bu kutlamalar sadece bir eğlence aracı olarak kalmıyor, 2053 hedeflerini de ortaya koyuyoruz. Yeni hedeflerin konulması, Fetihte can veren, şehit olan askerlerimizin ruhlarının şad olması anlamına gelmektedir. Bu vesile ile bu ülke için can veren şehitlerimize ve ebediyete uğurladıklarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.